Producător: S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A.
Conținut: pulbere obţinută din frunzele de rozmarin (Rosmarinus officinalis).
Ceaiul de rozmarin conţine uleiuri volatile (predomină camfen, borneol), acid rozmarinic, flavone, triterpene, saponine, taninuri, vitamina C etc.
Conţinutul bogat în principii bioactive conferă ceaiului de rozmarin multiple proprietăţi: tonic-amare, colagog-coleretice, hepatoprotectoare; de îmbunătăţire a irigării şi oxigenării cerebrale, de stimulare a sistemului nervos central; vasoprotectoare a circulaţiei periferice (arteriolară şi capilară); tonifiantă şi reconfortantă; antiseptice (efecte antimicrobiene, antifungice şi antivirale); diuretice; antioxidante.
Se recomandă pentru suplimentarea dietei în tulburări funcţionale hepatobiliare, tulburări dispeptice, dislipidemie, ateroscleroză, stări de astenie la persoane vârstnice cu tulburări circulatorii şi de memorie, în hipotensiune cu tendinţă la colaps ortostatic, scleroză cerebrală, debilitate fizică la tineri, după efort intelectual şi fizic prelungit ca tonifiant şi reconfortant, în stări de astenie după boli infecto-contagioase.
Mod de preparare: Ceaiul de rozmarin se prepară din 2 plicuri x 1,0 g (1 plic x 2,0 g) la 250 ml, prin infuzare timp de 10-15 minute în apă fierbinte.
Infuzia se consumă ca atare sau îndulcită după gust, călduţă, de 2-3 ori pe zi sau ori de câte ori este necesar.
Forma de prezentare: cutie pliantă conţinând 25 plicuri x 1 g.
Fii primul care adaugi o recenzie la „Ceai rozmarin plic hofigal”
You must be logged in to post a review.