TINCTURA DE IENUPĂR este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din fructele plantei Juniperus communis.
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.
În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.
DESPRE IENUPĂR:
Ienupărul face parte din familia Cupressaceae, fiind un arbust conifer, răşinos, spontan, cu frunze aciculare, cu o dungă albă pe faţă şi verzi-închis pe dos. Fructele se prezintă ca nişte bobiţe, de culoare negru-albăstrui, aromate, cu gust uşor dulceag. Creşte la altitudini de 700-1500 m, la marginea pădurilor şi poienelor, pe păşuni, pe coline şi în zone muntoase. Rezistent la ger şi la secetă, preferă locurile luminoase. În medicina tradiţională ienupărul se folosea în afecţiuni urinare (infecţii şi litiază urinară), digestive şi respiratorii. Se mai numeşte archiş, boabe-de-brad, brădişor, brazi-pitici, cetină, feniar, ienuper, inibahar, jinept, jip mic etc.
Contribuie la
– funcţionarea normală a sistemelor:
– urinar, prin ameliorarea diurezei şi a capacităţii de detoxifiere a rinichilor
– digestiv, prin detoxifierea tractului intestinal (prin eliminarea florei de fermentaţie şi
de putrefacţie) şi creşterea poftei de mâncare
– respirator, prin menţinerea sănătăţii arborelui bronşic
– reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi muşchilor.
Fii primul care adaugi o recenzie la „Tinctura Ienupar 50ml – dacia plant”
You must be logged in to post a review.