Reţetă culeasă de la Mănăstirea Muncelu.
Contribuie la funcţionarea normală a ficatului.
Ingrediente: fructe de armurariu (Silybi mariani fructus), salvie (Salviae herba), fructe de fenicul (Foeniculi fructus), isop (Hyssopi herba), verbină (Verbenae herba), frunze de dud (Mori folium), frunze de zmeur (Rubi ideae folium).
Efect: acţiunea terapeutică a acestui ceai este conferită de proprietăţile hepatoprotectoare, decongestive, detoxifiante şi regeneratoare hepatice ale principiilor active din armurariu. Salvia şi verbina au acţiune antiinflamatoare şi coleretic-colagogă (stimulează producerea şi eliminarea bilei). Isopul împiedică infiltrarea grasă hepatică. Toate aceste plante susţin buna funcţionare a ficatului şi vezicii biliare.
Recomandări: hepatite, dischinezie biliară, steatoză hepatică, în intoxicaţii ale ficatului datorate ingestiei de substanţe chimice hepatotoxice şi alcool.
Contraindicaţii: la dozele recomandate nu se cunosc contraindicații.
Sarcină si alăptare: acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate, mamelor care alăptează și copiilor mici.
Efecte secundare şi interacţiuni: la dozele recomandate nu se cunosc efecte secundare.
Preparare: peste o linguriţă de amestec plante se toarnă 200 ml apă clocotită. Se lasă 10 minute acoperit.
Întrebuinţare:
Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă.
Durata unei cure obișnuite este de 6-8 săptămâni.
Prezentare: cutie a 50 g.
Fii primul care adaugi o recenzie la „Ceai monahal hepatic fares”
You must be logged in to post a review.